Aktuelnosti

vijećnica-novčic

Dana 25.11.2019. godine u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, u Vijećnici je Uprava grada Sarajeva organizovala svečanu manifestaciju za djecu sa poteškoćama u razvoju, učenike osnovnih i srednjih škola, te studente koji su postigli izuzetne rezultate u učenju i vještinama.

U to ime, gradonačelnik Abdulah Skaka je nagrađenim učenicima uručio priznanje i Zlatni novčić. Naš učenik 9.razreda Osnovne škole Šaban Mehmedović je ispred Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju predložen za nagradu za izvrsnost u znanju. Također, članovi Udruženja gluhih Kantona Sarajevo, Eldar Čengić i Nadia Talam, koji pohađaju 2.razred Osnovne skole u našem Centru su nominovani za nagradu ispred Udruženja gluhih Kantona Sarajevo. Ponosni na nagrađene učenike upućujemo iskrene čestitke djeci i roditeljima a svim ostalim učenicima i roditeljima poručujemo da su “Sva djeca našeg Centra sjajna” i da se trud i znanje isplati. Zahvaljujemo se Upravi grada Sarajeva i poštovanom gradonačelniku Abdulahu Skaki.

Povodom Dana državnosti BiH postavljena je i izložba likovnih radova “Volim BiH” izloženih u izlozima trgovačkih radnji u ulicama Titovoj i Ferhadiji, te „Budi mi prijatelj“ u Kamernom teatru, među kojima se nalaze i likovni radovi učenika viših razreda našeg Centra.