Aktuelnosti

VOLONTIRANJE-1

U prostorijama Hotela Hills Ilidža, u četvrtak 05.12.2019. godine sa početkom u 12:00 sati održana je deveta Galerija volonterizma – završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool!“. Galerijom volonterizma se obilježio Međunarodni dan volontera i promovisan je doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica. Na manifestaciji je učestvovalo oko 400 volontera koji su predstavljalu svoju volontersku grupu, a dolazili su iz 44 osnovne škole iz 5 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko-neretvanski kanton, Zapadnohercegovački kanton, Bosansko-podrinjski kanton i Srednjobosanski kanton.
Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad. Volontere projekta „Volontiranje je cool!“ podržavaju predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije, ali i međunarodne organizacije poput Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Ove godine, zajedno sa partnerima projekta, za škole su bile obezbijeđene nagrade u iznosu preko 100.000 KM.
Na manifestaciji „Galerija volonterizma“ su bili predstavnici nadležnih Ministarstava obrazovanja, općinskih vlasti, predstavnici UNICEF-a, predstavnici Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini kao i mnogi drugi.
Učenike i druge zvanice pjesmomsu volonterski zavavljali Neno Murić i Fatmir Sulejmani.
Predstavnici naše škole bili su Haris Sarajlić, Samir i Amir Delić, Elmir Suljić i Šaban Mehmedović u pratnji pedagogice Jasne Ćosović i psihologinje Amele Sulejmanović. Čast nam je i zadovoljstvo što je naša škola bila dijelom priče “Volontiranje je cool” u kojoj smo učestvovali u nekoliko aktivnosti, kojima smo promovirali društveno koristan rad i doprinos zajednici. S ponosom objavljujemo da su naši predstavnici, prema odluci žirija osvojili vrijedne nagrade: računar, te sliku firme Pamuk d.o.o. koja je u vlasništvu našeg nekadašnjeg učenika Sokolović Nerimana. Svima upućujemo iskrene čestitke na osvojenim nagradama i želimo još mnogo uspjeha i aktivnosti u budućem radu.