Aktuelnosti

403857872_841982264595406_4605984230948827732_n

Ove godine, Dan državnosti Bosne i Hercegovine u našem Centru, obilježen je postavkom izložbenih eksponata i historijskim satom za sve učenike, roditelje i staratelje te uposlenike Centra.

Naša multimedijalna sala, danas je bila pravi “mali muzej”, u kojem su prikupljeni i izloženi eksponati iz bogate historije, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Učenici su najprije, intoniranjem himne i kratkom uvodnom prezentacijom, upoznati sa značajem ovog veoma važnog datuma za našu državu a zatim su u grupama obilazili dijelove postavke, gdje su im uz znakovni prevod objašnjeni i pokazani: državna obilježlja, gradovi, rijeke, planine, tradicionalna bosanskogercegovačka jela, nošnje, posuđe, novac, znamenite historijske ličnosti i spomenici kulture. Najviše su se zadržali kod postavke stare “bosanske sobe” koja ih je najviše oduševila. Na kraju, svi su zaigrali “bosansko kolo” i zasladili se bosanskim lokumom.

Zahvaljemo se svima koji su na bilo koii način doprinijeli da se danas ponosimo našim školskim muzejom kao i timom koji je koordinirao ovim aktivnostima.