Aktuelnosti

1

U našoj školi se ove školske godine 20. februara obilježio 100. dan polaska učenika u školu. „100.dan u školi“ je međunarodni eTwinning projekat koji se obilježava sredinom mjeseca februara/veljače kao 100. dan polaska učenika u školu (razred).
Učenici ovaj dan obilježavaju nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100, želi potaknuti ljubav prema školi, školovanju i zanimljivom projektnom danu koji provode. Projekat je jednodnevni i sprovodi se određeni (100.dan) u školi.
Sudjelovanjem u međunarodnom eTwinning projektu “100. dan u školi” učenici 1-2, 2-2, 5-1 i 9-1 razreda Osnovne škole našeg Centra su nizom zanimljivih aktivnosti obilježili svojih prvih sto dana u školi i bili ravnopravni učesnici sa učenicima iz 140 škola iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije. Aktivnosti koje su se taj dan realizovale bile su veoma zanimljive i osmišljene i u njima su učenici aktivno i rado učestvovali. Autorica projekta je Sandra Vuk (Hrvatska). Projekat je realizovan uz podršku profesorice Belme Hamzić, eTwinner koordinatorice za našu školu. Aktivnosti se mogu pogledati u kolekciji na poveznici:
https://wke.lt/w/s/xQkJxM